Kuřecí saté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 46 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Zázvor celý
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Koriandr celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 2104.9 mg
  • Vláknina 3080 mg
  • Vitamín A 3080 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa, zbavená kůže, nakrájíme na širší proužky a vložíme do mísy. Proužky musí být přiměřeně široké, aby se daly napíchnout na špejle jako špíz (cca 10 cm x 5 cm). Dále umixujeme červenou asijskou šalotku, česnek, kořen koriandru a zázvoru (oba nastrouháme najemno), aby vznikla hustá pasta. Pastu přidáme k masu do misky a přisypeme mletý koriandr, kmín, thajské kari, kurkumu, třtinový cukr a sůl. Následně přilijeme světlou sójovou omáčku, rostlinný olej a kokosové mléko (400 ml). Vše důkladně promícháme, aby se pasta nabalila na kuřecí maso. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do ledničky. Směs občas promícháme.

  • 2

    Bambusové špejle namočíme do vody, aby se při grilování nespálily (cca 1 hodinu).

  • 3

    Předehřejeme troubu (případně roztopíme gril) na vysokou teplotu. Na jednotlivé špejle napichujeme maso jako špízy. Kuřecí maso opékáme z obou stran 5-8 minut. Při grilování maso často potíráme marinádou. Při použití elektrické trouby dávejte pozor, aby maso nebylo bezprostředně pod topnou spirálou, aby se nepřipeklo.

Komentáře k receptu