Sumec vařený v marinádě
Suroviny
- 8 g Pepř černý mletý
- 500 ml Víno bílé
- 750 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Tymián sušený
- 1.6 kg Sumec filety
- 8 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 154 g
- Sodík 1241 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 1285 mg
- Vláknina 11995 mg
- Vitamín A 11995 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sumce o váze cca 2 kg vykucháme, omyjeme a osolíme.
-
2
Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíčky. Celer oškrábeme a nakrájíme na kousky, pórek, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vložíme do hrnce, přidáme nasekanou petrželku, drcený pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vodu, víno, ocet a přivedeme k varu.
-
3
Do zeleninového vývaru vložíme rybu, zakryjeme a vaříme při nízké teplotě asi 20–35 minut, podle velikosti a váhy ryby.
-
4
Podáváme ihned na větší ploché míse.