Sumec vařený v marinádě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 8 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Víno bílé
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1.6 kg Sumec filety
  • 8 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 154 g
  • Sodík 1241 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1285 mg
  • Vláknina 11995 mg
  • Vitamín A 11995 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sumce o váze cca 2 kg vykucháme, omyjeme a osolíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíčky. Celer oškrábeme a nakrájíme na kousky, pórek, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vložíme do hrnce, přidáme nasekanou petrželku, drcený pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vodu, víno, ocet a přivedeme k varu.

  • 3

    Do zeleninového vývaru vložíme rybu, zakryjeme a vaříme při nízké teplotě asi 20–35 minut, podle velikosti a váhy ryby.

  • 4

    Podáváme ihned na větší ploché míse.

Komentáře k receptu