Švédské mandlové sušenky
Suroviny
- 180 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr třtinový
- 50 g Citronová kůra
- 100 g Mandle
- 20 g Meruňky sušené
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 ml Sirup javorový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Hřebíček mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 21 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 46.1 mg
- Draslík 178.2 mg
- Vláknina 5548.8 mg
- Vitamín A 5548.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr, žloutek, máslo a javorový sirup ušleháme do pěny.
-
2
Přidáme mleté, neloupané mandle, jemně nakrájenou kandovanou citrónovou kůru a sušené ovoce, koření, mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto vymícháme a necháme odpočinout v chladu.
-
3
Z těsta tvarujeme malé kuličky velikosti ořechu a klademe je na plech vyložený pečícím papírem, lehce zploštíme, potřeme bílkem a doprostřed každé placičky vtlačíme oloupanou mandli.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.
-
5
Hotové stáhneme z plechu a necháme vychladnout.