Hovězí maso v šalvějové šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 32 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 174.1 mg
- Vláknina 1975.3 mg
- Vitamín A 1975.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a mírně naklepeme.
-
2
Do kastrolu vlijeme olej, urovnáme plátky masa a posypeme je oloupaným, nasekaným česnekem a nasekanou petrželkou. Na každý plátek položíme půlku omytého rajčete a 1-2 lístky šalvěje. Maso pokapeme olejem a zvolna dusíme asi 2 hodiny. Podle potřeby podlijeme trochou vody a rajčata občas přimáčkneme, aby pustila šťávu.
-
3
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.