Ostrovní rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 1 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 640.7 mg
- Vláknina 5906.3 mg
- Vitamín A 5906.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a 2 stroužky česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata zbavená semínek a chvíli podusíme.
-
2
Když jsou rajčata měkká, zalijeme je vývarem, přidáme nasekané natě, špetku tymiánu a vše povaříme asi 15 minut. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Veku nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, potřeme zbylým prolisovaným česnekem a podáváme jako vložku do polévky.