Vánoční suchárky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 40 g Kandované ovoce
  • 70 g Mandle
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 150 g Cukr moučkový
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Anýz mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 97.3 mg
  • Vláknina 4115 mg
  • Vitamín A 4115 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme vejce a cukr do husté pěny. Přisypeme nasekané mandle, anýz, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a pomerančovou kůru, nastrouhanou citrónovou kůru, rum, sůl, mouku.

  • 2

    Důkladně vše smícháme a těstem naplníme tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou chlebíčkovou formu.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a krájíme na tenké plátky. Plátky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v teplé troubě.

  • 4

    Vychladlé zdobíme tenkým pramínkem čokoládové polevy a necháme uschnout.

Komentáře k receptu