Treska na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 800 g Treska mražená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 477.4 mg
  • Vláknina 19239.6 mg
  • Vitamín A 19239.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmraženou tresku nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme po obou stranách v hladké mouce.

  • 2

    Na pánvi na troše oleje rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na kolečka rozkrájenou cibuli, orestujeme ji. Vložíme připravené porce tresky a opečeme je po obou stranách. Přidáme koření, dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Před dokončením odstraníme pokličku a vodu necháme zcela vydusit. Vyjmeme koření a pokrm podle chuti osolíme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu