Treska na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 8 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 477.4 mg
- Vláknina 19239.6 mg
- Vitamín A 19239.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmraženou tresku nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme po obou stranách v hladké mouce.
-
2
Na pánvi na troše oleje rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na kolečka rozkrájenou cibuli, orestujeme ji. Vložíme připravené porce tresky a opečeme je po obou stranách. Přidáme koření, dusíme pod pokličkou doměkka.
-
3
Před dokončením odstraníme pokličku a vodu necháme zcela vydusit. Vyjmeme koření a pokrm podle chuti osolíme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.