Dýňový koláč
Suroviny
- 190 g Máslo čerstvé
- 175 g Cukr krupice
- 800 g Dýně
- 50 g Solamyl
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 17 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 162.8 mg
- Draslík 266.8 mg
- Vláknina 2013.3 mg
- Vitamín A 2013.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, 125 g másla, 75 g cukru, vejce a sůl dobře propracujeme. Těstem naplníme máslem vymazanou koláčovou formu, předpékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
2
Žloutky, cukr, koření a 60 g másla umícháme do krému, vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků, Solamylu a 700 g rozmixované dýňové dužiny. Směs rozetřeme na předpečený korpus, koláč pečeme 40 minut.
-
3
Upečený koláč pocukrujeme a posypeme zbylou dýňovou dužinou nakrájenou na kostičky.