Ořechové kuličky s mrkví
Suroviny
- 75 g Ovesné vločky
- 500 g Mrkev kořen
- 0.56 kávová lžička Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 301 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 245.7 mg
- Vláknina 14686.6 mg
- Vitamín A 14686.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, polovinu zpěníme na lžičce másla. Přidáme lžíci nasekaných ořechů, osmahneme, vmícháme ovesné vločky, přilijeme 150 ml vody, okořeníme muškátem, majoránkou, solí a pepřem. Podusíme asi 4 minuty.
-
2
Omytou petrželku nasekáme a spolu s nastrouhaným sýrem vmícháme do vychladlého těsta. Vytvarujeme kuličky, obalíme je v rozšlehaném bílku a ve zbytku ořechů. Kuličky opečeme na oleji do zlatova.
-
3
Oloupanou mrkev pokrájíme na nudličky. Zbylou cibuli zpěníme na lžičce másla, přidáme mrkev, 2 lžíce vody a dusíme 10 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a tymiánem.
-
4
Na talíře upravíme ořechové kuličky s mrkví, podáváme.