Bramborový koláč s uzeninou a hlávkovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Párky telecí
  • 2 ks Klobása ostravská
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 226.4 mg
  • Draslík 1203.1 mg
  • Vláknina 18687.7 mg
  • Vitamín A 18687.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nastrouháme.

  • 2

    Uzeniny nakrájíme na kostičky a na 2/3 másla osmahneme nakrájenou cibuli, ochutíme prolisovaným česnekem.

  • 3

    Z mouky, vajec, mléka, soli a koření vypracujeme těsto,přimícháme do něj brambory, uzeninu i cibuli.

  • 4

    Vše dobře promícháme a dáme do vymazané formy. Povrch poklademe zbytkem másla.

  • 5

    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplý s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu