Kukuřičné placky s bylinkovým máslem
Suroviny
- 140 g Máslo čerstvé
- 425 ml Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Feferony
- 1 ks Cibule červená
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 35 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 287.3 mg
- Draslík 318.7 mg
- Vláknina 6115.8 mg
- Vitamín A 6115.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferonku očistíme a nakrájíme na kostičky. Omytou pažitku nadrobno nakrájíme a obojí smícháme se 100 g másla, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
-
2
Kukuřici necháme okapat. Očištěné papriky nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme.
-
3
Do rozšlehaných vajec vmícháme škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přidáme kukuřici, papriky, cibuli, sůl a pepř.
-
4
Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo. Z kukuřičného těsta vytvarujeme 12 menších placek a opékáme je z obou stran asi 5 minut. Vyjmeme je a položíme na papírovou utěrku.
-
5
Placky rozdělíme na talíře spolu s bylinkovým máslem. Podáváme s bílým chlebem.