Jemná artyčoková zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Artyčoky
  • 400 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1142.3 mg
  • Vláknina 31157.8 mg
  • Vitamín A 31157.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé artyčoky očistíme a podélně rozpůlíme. Odstraníme zárodky květů a plody vložíme do vody s citronovou šťávou.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme zrnek.

  • 3

    Rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm oloupané, rozdrcené stroužky česneku, 2 snítky tymiánu a okapané artyčoky asi 8 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu