Jemná artyčoková zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 8 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1142.3 mg
- Vláknina 31157.8 mg
- Vitamín A 31157.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé artyčoky očistíme a podélně rozpůlíme. Odstraníme zárodky květů a plody vložíme do vody s citronovou šťávou.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme zrnek.
-
3
Rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm oloupané, rozdrcené stroužky česneku, 2 snítky tymiánu a okapané artyčoky asi 8 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.