Čajotový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Anýz mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kaštany jedlé
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 376.3 mg
  • Vláknina 1886.3 mg
  • Vitamín A 1886.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čajoty oloupeme, překrojíme, vyjmeme semena a vložíme do vroucí vody. Snížíme teplotu, vaříme 20 minut, až čajoty změknou. Slijeme, necháme vychladnout.

  • 2

    Rajčata spaříme horkou vodou, po 3 minutách je přendáme do studené vody, slijeme, oloupeme a nakrájíme na klínky.

  • 3

    Zálivku připravíme smícháním všech přísad v šejkru nebo ve sklenici s víčkem.

  • 4

    Čajoty nakrájíme na klínky, vložíme do mísy s rajčaty a jemně pokrájenou cibulí. Přelijeme zálivkou, podáváme ozdobené proužky čerstvého červeného a zeleného čili.

  • 5

    Podáváme samotný nebo jako příloha k rybím i kuřecím jídlům.

Komentáře k receptu