Čajotový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 376.3 mg
- Vláknina 1886.3 mg
- Vitamín A 1886.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čajoty oloupeme, překrojíme, vyjmeme semena a vložíme do vroucí vody. Snížíme teplotu, vaříme 20 minut, až čajoty změknou. Slijeme, necháme vychladnout.
-
2
Rajčata spaříme horkou vodou, po 3 minutách je přendáme do studené vody, slijeme, oloupeme a nakrájíme na klínky.
-
3
Zálivku připravíme smícháním všech přísad v šejkru nebo ve sklenici s víčkem.
-
4
Čajoty nakrájíme na klínky, vložíme do mísy s rajčaty a jemně pokrájenou cibulí. Přelijeme zálivkou, podáváme ozdobené proužky čerstvého červeného a zeleného čili.
-
5
Podáváme samotný nebo jako příloha k rybím i kuřecím jídlům.