Bakofa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 200 g Šalotka
  • 700 g Brambory
  • 600 g Kapusta růžičková
  • 300 g Mrkev kořen
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 194 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 95.5 mg
  • Draslík 1477.8 mg
  • Vláknina 28790.8 mg
  • Vitamín A 28790.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, jednu očištěnou šalotku jemně nasekáme, oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Vše smícháme se solí, pepřem, bobkovým listem, vývarem a vínem, necháme marinovat 12 hodin.

  • 2

    Římský hrnec namočíme do vody asi na 10 minut.

  • 3

    Oloupané brambory a mrkev krájíme na plátky, zbylé šalotky rozkrájíme na kostky.

  • 4

    Omyté kapustičky překrojíme, dusíme na másle asi 3 minuty. Přidáme zeleninu a nasekanou petržel. Polovinu směsi dáme do římského hrnce, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Navršíme na ni maso, zbylou zeleninu, vše ochutíme, zalijeme přecezenou marinádou. Přikryté vložíme do studené trouby, při teplotě 225 stupňů Celsia dusíme 90 minut.

Komentáře k receptu