Bakofa
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 200 g Šalotka
- 700 g Brambory
- 600 g Kapusta růžičková
- 300 g Mrkev kořen
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.25 l Víno bílé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 194 g
- Sodík 879 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 95.5 mg
- Draslík 1477.8 mg
- Vláknina 28790.8 mg
- Vitamín A 28790.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, jednu očištěnou šalotku jemně nasekáme, oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Vše smícháme se solí, pepřem, bobkovým listem, vývarem a vínem, necháme marinovat 12 hodin.
-
2
Římský hrnec namočíme do vody asi na 10 minut.
-
3
Oloupané brambory a mrkev krájíme na plátky, zbylé šalotky rozkrájíme na kostky.
-
4
Omyté kapustičky překrojíme, dusíme na másle asi 3 minuty. Přidáme zeleninu a nasekanou petržel. Polovinu směsi dáme do římského hrnce, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Navršíme na ni maso, zbylou zeleninu, vše ochutíme, zalijeme přecezenou marinádou. Přikryté vložíme do studené trouby, při teplotě 225 stupňů Celsia dusíme 90 minut.