Hovězí polévka s masovou rýží
Suroviny
- 40 g Cibule
- 150 g Játra hovězí
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 10 g Polévkové koření
- 20 g Petržel - nať
- 1 g Majoránka
- 15 g Česnek
- 100 g Strouhanka
- 200 g Hovězí výřez
- 70 g Vepřový výřez
- 1700 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1480 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 796.1 mg
- Vláknina 1624.6 mg
- Vitamín A 1624.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, prosátou mouku, vejce, drcenou majoránku, mletý pepř a strouhanku. Směs promícháme.
-
3
Z promíchané hmoty obvyklým způsobem připravíme a uvaříme masovou rýži. Zavaříme ji do osolené vařící vody a vaříme 5-8 minut.
-
4
Uvařenou rýži scedíme a zalijeme trochou vývaru.
-
5
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s masovou rýží vložíme do polévky při podávání.