Bažantí prsíčka normande
Suroviny
- 200 g Cibulka jarní
- 300 ml Víno jablečné
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 4 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Bažantí hruď
- 4 cl Calvados
- 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sýr Gorgonzola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 7 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 4.6 mg
- Draslík 362.3 mg
- Vláknina 10987.2 mg
- Vitamín A 10987.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prsíčka omyjeme, vložíme na rozpálený olej, osolíme, opepříme a smažíme 6 minut.
-
2
Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní nakrájená prsíčka. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na měsíčky, poklademe jimi maso, pokapeme calvadosem a vínem a posypeme kořením. Vložíme do trouby předehřáté na 180° C a pečeme 18 minut.
-
3
Mezitím oloupeme a na tenké plátky nakrájíme cibulky. Vložíme je na rozpálené máslo rozetřené s gorgonzolou, osolíme a opepříme.
-
4
Maso i cibulku upravíme na talíře a podáváme.