Bažantí prsíčka normande

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibulka jarní
  • 300 ml Víno jablečné
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Bažantí hruď
  • 4 cl Calvados
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sýr Gorgonzola
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 4.6 mg
  • Draslík 362.3 mg
  • Vláknina 10987.2 mg
  • Vitamín A 10987.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prsíčka omyjeme, vložíme na rozpálený olej, osolíme, opepříme a smažíme 6 minut.

  • 2

    Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní nakrájená prsíčka. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na měsíčky, poklademe jimi maso, pokapeme calvadosem a vínem a posypeme kořením. Vložíme do trouby předehřáté na 180° C a pečeme 18 minut.

  • 3

    Mezitím oloupeme a na tenké plátky nakrájíme cibulky. Vložíme je na rozpálené máslo rozetřené s gorgonzolou, osolíme a opepříme.

  • 4

    Maso i cibulku upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu