Polévka krupičná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 158.7 mg
- Draslík 228.5 mg
- Vláknina 3397.6 mg
- Vitamín A 3397.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hrubo nastrouhaný celer, na drobno nasekané stonky petržele (lístky posypeme až hotovou polévku) a kmín dáme vařit do 1 l osolené vody na 15 min. Vývar poté zcedíme, za stálého míchání vsypeme krupici a pozvolna vaříme 8 min.
-
2
Smetanou s rozkvedlanými žloutky polévku zalijeme, přidáme špetku muškátového květu a trochu zázvoru a polévku odstavíme, aby se nám žloutky nesrazily.
-
3
Než-li polévku podáme, přidáme do ní lžíci másla a posypeme petrželovými lístky.