Anýzové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 40 g Sezam - semena
  • 115 g Cukr moučkový
  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 60 ml Likér anýzový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Anýz celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 21.5 mg
  • Vláknina 2249.1 mg
  • Vitamín A 2249.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku promícháme se solí, přilijeme olej, pivo, anýzový likér a vše spojíme. Těsto přeneseme na vál posypaný moukou a hněteme dohladka cca 4 minuty. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů.

  • 2

    V misce smícháme cukr se sezamovými a anýzovými semínky. Ze semínek utvoříme na válu hromádku, na ní vyválíme z těsta placičku o průměru 15 cm, do ní se semínka zespodu vmáčknou.

  • 3

    Kolečka klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, semínky vzhůru. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 5-6 minut, dokřupava. Na 40 vteřin dáme pod gril, aby zkaramelizoval cukr na povrchu a sušenky získaly zlatavou barvu.

  • 4

    Přendáme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout.

Komentáře k receptu