Filé z tresky se zelenou omáčkou
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 10 g Bazalka
- 30 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 89 mg
- Draslík 63.7 mg
- Vláknina 2653.3 mg
- Vitamín A 2653.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé omyjeme a osušíme. Z citronové šťávy odebereme 2 lžičky, zbylou šťávou filé pokapeme a uložíme do chladničky.
-
2
Oloupaný česnek nasekáme a spolu s nasekanou bazalkou, hořčicí, olivovým olejem a 2 lžičkami citronové šťávy najemno rozmixujeme. Osolíme, opepříme a mírně osladíme.
-
3
Filé znovu osušíme, osolíme a na rozehřátém másle opékáme z obou stran 4 minuty dozlatova.
-
4
Tresku se zelenou omáčkou upravíme na talíře a ozdobíme dílky citronu a lístky bazalky.