Filé z tresky se zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 10 g Bazalka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 63.7 mg
  • Vláknina 2653.3 mg
  • Vitamín A 2653.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé omyjeme a osušíme. Z citronové šťávy odebereme 2 lžičky, zbylou šťávou filé pokapeme a uložíme do chladničky.

  • 2

    Oloupaný česnek nasekáme a spolu s nasekanou bazalkou, hořčicí, olivovým olejem a 2 lžičkami citronové šťávy najemno rozmixujeme. Osolíme, opepříme a mírně osladíme.

  • 3

    Filé znovu osušíme, osolíme a na rozehřátém másle opékáme z obou stran 4 minuty dozlatova.

  • 4

    Tresku se zelenou omáčkou upravíme na talíře a ozdobíme dílky citronu a lístky bazalky.

Komentáře k receptu