Marinované papriky
Suroviny
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 2 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Paprika červená
- 3 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 11 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 265.1 mg
- Vláknina 9322.7 mg
- Vitamín A 9322.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme semena, dužinu a grilujeme slupkou nahoru v předehřáté troubě při režimu grilování. Grilujeme, dokud papriky nezčernají a nezačnou se na nich tvořit puchýřky. Přendáme je do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy.
-
2
Přidáme tymián, česnek nakrájený na plátky, petrželku, bobkový list, šalotku na kolečka a promícháme.
-
3
Rozmícháme mletou papriku, olej, červený ocet, sůl a pepř. Do směsi přidáme papriky, promícháme, přiklopíme a dáme do lednice minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
-
4
30 minut před podáváním vyndáme z lednice.