Tostadas
Suroviny
- 450 g Hovězí maso mleté
- 100 g Olivy černé
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Cibulka jarní
- 200 ml Smetana zakysaná 12%
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Fazolová pasta
- 12 ks Tortilla
- 4 ks Rajčata
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 34.9 mg
- Draslík 331 mg
- Vláknina 8039.1 mg
- Vitamín A 8039.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osmahneme na oleji, okořeníme a necháme změknout. Placky položíme na plech a při střední teplotě prohříváme asi 3 minuty. Potřeme ohřátou fazolovou pastou nebo jinou náplní, dle chuti. Překryjeme masovou směsí.
-
2
Ozdobíme rajčaty, olivami, zakysanou smetanou, strouhaným sýrem a nasekanou jarní cibulkou. Ihned podáváme.