Hovězí vývar s játrovou rýží nebo noky
Suroviny
- 40 g Cibule
- 250 g Játra hovězí
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Vejce slepičí
- 120 g Žemle tuková
- 25 g Sůl
- 0.2 g Pepř černý mletý
- 10 g Polévkové koření
- 10 g Petržel - nať
- 0.2 g Majoránka
- 10 g Česnek
- 120 g Zelenina kořenová
- 50 g Strouhanka
- 400 g Kosti hovězí řídké
- 0.1 g Nové koření celé
- 200 g Hovězí maso přední
- 0.1 g Pepř černý celý
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1199 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 124.8 mg
- Draslík 269.6 mg
- Vláknina 1189.8 mg
- Vitamín A 1189.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme a dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Maso nakrájíme na drobné kostičky.
-
3
Játrovou rýži a noky připravíme stejně jako u receptury hovězí polévka s játrovou rýží.