Hovězí vývar s játrovou rýží nebo noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 250 g Játra hovězí
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Vejce slepičí
  • 120 g Žemle tuková
  • 25 g Sůl
  • 0.2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 0.2 g Majoránka
  • 10 g Česnek
  • 120 g Zelenina kořenová
  • 50 g Strouhanka
  • 400 g Kosti hovězí řídké
  • 0.1 g Nové koření celé
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 0.1 g Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1199 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 124.8 mg
  • Draslík 269.6 mg
  • Vláknina 1189.8 mg
  • Vitamín A 1189.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme a dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Maso nakrájíme na drobné kostičky.

  • 3

    Játrovou rýži a noky připravíme stejně jako u receptury hovězí polévka s játrovou rýží.

Komentáře k receptu