Rybí eskabeš
Suroviny
- 900 g Mořský ďas
- 340 ml Ocet vinný
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Petržel - nať
- 1 ks Mrkev kořen
- 6 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 654 mg
- Vláknina 2597.8 mg
- Vitamín A 2597.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mořského ďasa odloupneme hnědou blánu na ocase. Ostrým nožem oddělíme po celé délce kost od masa. Nakrájíme na plátky asi 2,5 cm silné.
-
2
Sůl a pepř smícháme s moukou, kousky ryby ve směsi obalíme, smažíme na oleji do zlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.
-
3
Mrkev i cibuli vložíme do výpeku, 5 minut zvolna smažíme, přidáme bobkový list, petrželku, ocet, čili papričku a 280 ml vody. Zakryjeme a dusíme pomalu asi 20 minut.
-
4
Hotovou rybu přendáme do větší mísy, zalijeme marinádou, posypeme nasekaným česnekem a zakryjeme. Dáme na 24 hodin do chladničky, rybu několikrát otočíme.
-
5
Před servírováním rybu upravíme na talíři, polijeme marinádou a ozdobíme petrželkou. Podáváme jako předkrm nebo s pečivem jako lehký oběd.