Losos na jehle s cherry rajčátky
Suroviny
- 400 g Losos - filety
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 1 ks Majoránka
- 8 ks Feferony
- 1 ks Bazalka
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Tymián čerstvý
- 16 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 12 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 1516.9 mg
- Vláknina 15039.8 mg
- Vitamín A 15039.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Smícháme citronovou šťávu s olejem, hořčicí, solí a pepřem. Do marinády vmícháme nasekané bylinky, kousky lososa v ní marinujeme asi 30 minut.
-
2
Rajčata a feferonky omyjeme, šalotky oloupeme, rozpůlíme. Kousky lososa střídavě se všemi surovinami napichujeme na 8 jehel. Zeleninu potřeme zbylou marinádou.
-
3
Špízy grilujeme v troubě za častého obracení asi 12 minut.
-
4
Na talířích pokrm obložíme dílky omytého citronu. Podáváme s čerstvou bagetou.