Jahodové misky se sněhovými nočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 1 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 687.1 mg
- Vláknina 11865.9 mg
- Vitamín A 11865.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody a rebarboru omyjeme a očistíme. Jahody rozpůlíme, rebarboru nakrájíme na kousky. Lehce ji zkaramelizujeme na 150 g cukru a podlijeme vínem. Mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme 500 g jahod, krátce povaříme a necháme táhnout asi 5 minut. Směs prolisujeme přes síto a chladíme asi 1 hodinu.
-
2
Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Ze sněhu vypichujeme lžící noky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme těsně pod bodem varu asi 10 minut.
-
3
Chlazený ovocný protlak rozdělíme do misek a přidáme zbylé jahody. Posypeme skořicí a navrch upravíme sněhové nočky. Dezert ozdobíme lístky máty.