Zapečené brambory s cuketou a fetou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 250 g Paprika červená
- 400 g Cuketa
- 150 g Sýr Feta
- 30 g Strouhanka
- 150 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 15 g
- Sodík 966 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 13.4 mg
- Draslík 1096.3 mg
- Vláknina 15905.8 mg
- Vitamín A 15905.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2cm.
-
2
Očištěné papriky nakrájíme na kolečka, omytou cuketu na silné plátky. Do vymazané zapékací mísy rozložíme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a na něj navrstvíme brambory a cuketu. Osolíme, opepříme a navrch rozložíme papriky. Pokapeme 3 lžícemi oleje a zalijeme vývarem. Mísu zakryjeme alobalem a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom alobal odstraníme.
-
3
Fetu rozlámeme na kousky, promícháme se strouhankou, oreganem, nasekanou petrželkou, zbylým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs rozprostřeme na brambory a zapékáme ještě 10 minut.