Karbanátky s rajčatovou salsou
Suroviny
- 900 g Maso mleté - mix
- 600 g Rajčata
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.13 kávová lžička Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Feferony
- 2 ks Cibule červená
- 2 ks Vejce slepičí
- 7 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 58 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 455.1 mg
- Vláknina 7451.5 mg
- Vitamín A 7451.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso promícháme s vejcem a strouhankou a směs výrazně osolíme a opepříme. Mokrýma rukama vytvarujeme 4 karbanátky a smažíme je na pánvi na másle a oleji po každé straně 6 minut. Karbanátky vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. Smícháme je s oloupanou, nasekanou cibulí a nakrájenými feferonkami. Ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a petrželkou.
-
3
Salsu upravíme spolu s karbanátky na talíře a podáváme.