Skopová polévka
Suroviny
- 280 g Brambory
- 133 g Celer bulvový
- 33 g Cibule
- 133 g Kapusta hlávková
- 100 g Mrkev kořen
- 20 g Sůl
- 13 g Polévkové koření
- 0.3 g Majoránka
- 20 g Česnek
- 67 g Žampiony čerstvé
- 0.3 g Bobkový list
- 0.7 g Nové koření celé
- 670 g Skopové maso přední
- 0.7 g Pepř černý celý
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 39 g
- Sodík 863 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 53.6 mg
- Draslík 450.6 mg
- Vláknina 3415.3 mg
- Vitamín A 3415.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso zbavíme loje, opláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list a zvolna vaříme doměkka.
-
2
Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky - 2 na 1 porci.
-
3
Do procezeného vývaru vložíme širší nudle, nakrájenou mrkev, kapustu a celer, čtvrtky cibule, celý česnek, na kostky nakrájené brambory a na plátky nakrájené žampiony. Vše dovaříme doměkka, ne však rozvaříme.
-
4
Nakonec do polévky přidáme polévkové koření, drcenou majoránku a krátce převaříme.