Skořicové vdolečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 13 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 326.4 mg
- Vláknina 8243.6 mg
- Vitamín A 8243.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s droždím a solí. Přidáme 125 ml vlažného mléka, změklé máslo, skořici, citronovou kůru, vanilkový cukr a elektrickým hnětačem vypracujeme těsto, které se nebude lepit na mísu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
-
2
Těsto prohněteme a pomoučenýma rukama vytvarujeme 20 kuliček. Každou zmáčkneme a uprostřed propíchneme vařečkou otvor. Necháme ještě 10 minut kynout.
-
3
Vdolečky smažíme v dostatečném množství oleje 8 - 10 minut do zlatova, vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
-
4
Po vychladnutí můžeme vdolečky pocukrovat moučkovým cukrem.