Dušená ryba na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Pstruh
  • 0.25 hrnek Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 986.1 mg
  • Vláknina 1385 mg
  • Vitamín A 1385 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby nařízneme z obou stran třemi hlubokými šikmými řezy a dáme na ohnivzdorný talíř. Zalijeme do poloviny vodou, připevníme na stojánek nebo trojnožku a vodu přivedeme k varu.

  • 2

    Poté rybu posypeme směsí soli, cukru, nadrobno nakrájeného česneku a zázvoru. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme cca 12 min., až dostane maso narůžovělý nádech. Odklopíme, posypeme na proužky nakrájenou cibulkou a opět zakryjeme.

  • 3

    Na malé pánvičce rozpálíme sezamový a arašídový olej a přelijeme jím rybu. Pokapeme sójovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu