Květáková omáčka k těstovinám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 19 g
- Sodík 2414 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 59.8 mg
- Draslík 1042 mg
- Vláknina 10182.5 mg
- Vitamín A 10182.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Sardelové řezy nakrájíme na kousky velké asi 2 cm.
-
3
Máslo a olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme sardelové řezy, květák, rajčata a vše krátce povaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme oreganem.