Krůtí prsa s jablečnou kůrkou
Suroviny
- 1800 g Krůtí prsa
- 200 g Zelenina kořenová
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 3 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 24 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 201.7 mg
- Draslík 951.3 mg
- Vláknina 5328.4 mg
- Vitamín A 5328.4 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Maso vložíme na hlubší plech. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a vše pečeme asi 90 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
2
Přivedeme k varu víno s citronovou šťávou, přidáme omytá, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka, krátce je podusíme a vyjmeme.
-
3
Asi 10 minut před dopečením maso potřeme hořčicí a obložíme podušenými jablky. Okořeníme tymiánem a rozmarýnem.
-
4
Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl, smetanu a povaříme do zhoustnutí.