Rajčatový dip s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 56 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 1 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 343.3 mg
- Vláknina 5206.8 mg
- Vitamín A 5206.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a zbavíme zrníček. Rozmarýn omyjeme, osušíme a otrháme jehličky.
-
2
Na rozehřátém oleji podusíme nasekaný česnek, přidáme rajčata, rozmarýn a cukr. Podle chuti osolíme a opepříme, za stálého míchání zvolna vaříme do mírného zhoustnutí.
-
3
Nakonec do směsi vmícháme nasekané kapary a na kolečka nakrájené, vypeckované olivy. Dip dochutíme a necháme vychladnout.