Koláč s rajčaty a tymiánem
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 750 g Rajčata
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 250 g Zakysaná smetana
- 100 g Ovesné vločky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 44 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 273 mg
- Draslík 610.3 mg
- Vláknina 9752.8 mg
- Vitamín A 9752.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutek rozmícháme s ovesnými vločkami, moukou, změklým máslem, 1/2 lžičkou soli a 4 lžícemi vody. Vypracujeme těsto, vložíme je do vymazané koláčové formy a okraje povytáhneme. Těsto propícháme vidličkou, pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.
-
2
Spařená rajčata oloupeme, cibuli a česnek nadrobno nasekáme.
-
3
Zakysanou smetanu promícháme s bílkem, zbylými vejci, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Na těsto poklademe celá omytá rajčata, posypeme je cibulí s česnekem, na hrubo nastrouhaným sýrem a přelijeme smetanou s vejci.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.