Koláč s rajčaty a tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 750 g Rajčata
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 100 g Ovesné vločky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 273 mg
  • Draslík 610.3 mg
  • Vláknina 9752.8 mg
  • Vitamín A 9752.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutek rozmícháme s ovesnými vločkami, moukou, změklým máslem, 1/2 lžičkou soli a 4 lžícemi vody. Vypracujeme těsto, vložíme je do vymazané koláčové formy a okraje povytáhneme. Těsto propícháme vidličkou, pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.

  • 2

    Spařená rajčata oloupeme, cibuli a česnek nadrobno nasekáme.

  • 3

    Zakysanou smetanu promícháme s bílkem, zbylými vejci, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Na těsto poklademe celá omytá rajčata, posypeme je cibulí s česnekem, na hrubo nastrouhaným sýrem a přelijeme smetanou s vejci.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu