Houbová pánev se zeleninou
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
- 200 g Jogurt bílý
- 200 g Hlíva ústřičná
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Feferony
- 1 ks Pórek
- 2 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 9.2 mg
- Draslík 675.7 mg
- Vláknina 7427.3 mg
- Vitamín A 7427.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby pokrájíme na malé kousky, papriky a feferonku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka, čsenek na plátky.
-
2
Spařená rajčata zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky.
-
3
Rozehřejeme v pánvi olej, orestujeme kmín, dáme houby, papriku, feferonku, pórek a vše smažíme.
-
4
Do směsi přimícháme jogurt, dáme česnek, koření, sůl a rajčata. Vše podusíme a podáváme teplé.