Poctivá květáková polévka
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Květák
- 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Polévkové koření
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 31 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 400.2 mg
- Draslík 1662.2 mg
- Vláknina 31831.5 mg
- Vitamín A 31831.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 258.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si jíšku, v hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm mouku, zalijeme studenou vodou a mícháme.
-
2
Přidáme masox, zelenou petrželku, nakrájenou mrkev a květák, který rozebereme na růžičky.
-
3
Vaříme, občas promícháme.
-
4
Poté slijeme plechovku hrášku a přidáme do polévky.
-
5
Rozšleháme vejce a nalijeme je do polévky.
-
6
Dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.