Poctivá květáková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Květák
  • 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Polévkové koření
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 400.2 mg
  • Draslík 1662.2 mg
  • Vláknina 31831.5 mg
  • Vitamín A 31831.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 258.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si jíšku, v hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm mouku, zalijeme studenou vodou a mícháme.

  • 2

    Přidáme masox, zelenou petrželku, nakrájenou mrkev a květák, který rozebereme na růžičky.

  • 3

    Vaříme, občas promícháme.

  • 4

    Poté slijeme plechovku hrášku a přidáme do polévky.

  • 5

    Rozšleháme vejce a nalijeme je do polévky.

  • 6

    Dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.

Komentáře k receptu