Filé zapékané s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 109.6 mg
- Draslík 454.5 mg
- Vláknina 4889.8 mg
- Vitamín A 4889.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme, zakapeme octem. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, oloupanou cibulku na kroužky. Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nasekáme, několik celých ponecháme na ozdobu.
-
2
Do vymaštěné zapékací mísy položíme větší část nakrájených rajčat, posypeme je cibulkou, bazalkou, osolíme a opepříme. Na rajčata vložíme porce filé a pokapeme je olivovým olejem.
-
3
Mozzarellu nakrájíme na plátky a se zbylými rajčaty položíme na filé.
-
4
Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut. Při podávání ozdobíme lístky bazalky.