Filé zapékané s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 150 g Mozzarella
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bazalka
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 109.6 mg
  • Draslík 454.5 mg
  • Vláknina 4889.8 mg
  • Vitamín A 4889.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme, zakapeme octem. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, oloupanou cibulku na kroužky. Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nasekáme, několik celých ponecháme na ozdobu.

  • 2

    Do vymaštěné zapékací mísy položíme větší část nakrájených rajčat, posypeme je cibulkou, bazalkou, osolíme a opepříme. Na rajčata vložíme porce filé a pokapeme je olivovým olejem.

  • 3

    Mozzarellu nakrájíme na plátky a se zbylými rajčaty položíme na filé.

  • 4

    Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut. Při podávání ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu