Rajčata zapékaná s bramborami a šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 8 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 21.9 mg
- Draslík 785.9 mg
- Vláknina 9941.3 mg
- Vitamín A 9941.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka, slijeme je a po prochladnutí oloupeme. Rajčata omyjeme a spolu s bramborami je nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka.
-
2
Čerstvou šalvěj omyjeme a osušíme, lístky otrháme. V pánvi rozpálíme olej a lístky na něm zprudka osmahneme.
-
3
Kolečka brambor, rajčat a cibule urovnáme do vymaštěného pekáčku, osolíme, opepříme a pokapeme olejem ochucených šalvějí. Můžeme přidat i šalvějové lístky.
-
4
Pokrm posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.