Rajčata zapékaná s bramborami a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 500 g Rajčata
  • 125 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.24 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 21.9 mg
  • Draslík 785.9 mg
  • Vláknina 9941.3 mg
  • Vitamín A 9941.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka, slijeme je a po prochladnutí oloupeme. Rajčata omyjeme a spolu s bramborami je nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka.

  • 2

    Čerstvou šalvěj omyjeme a osušíme, lístky otrháme. V pánvi rozpálíme olej a lístky na něm zprudka osmahneme.

  • 3

    Kolečka brambor, rajčat a cibule urovnáme do vymaštěného pekáčku, osolíme, opepříme a pokapeme olejem ochucených šalvějí. Můžeme přidat i šalvějové lístky.

  • 4

    Pokrm posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Komentáře k receptu