Kuřecí prsa s kerblíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 7 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 66.8 mg
- Draslík 564.3 mg
- Vláknina 15803 mg
- Vitamín A 15803 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme omytá kuřecí prsa a opečeme je po obou stranách. Maso osolíme a opepříme, zalijeme 100 ml vývaru, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme zeleninovou směs a pod pokličkou vše zvolna dusíme asi 15 minut.
-
2
Maso se zeleninou přelijeme přes cedník, vývar nalijeme do mixéru a přidáme otrhané lístky kerblíku (jednu snítku necháme na ozdobu). Vše rozmixujeme a omáčku nakonec zjemníme smetanou.
-
3
Kuřecí prsa pokrájíme na plátky, přidáme zeleninu a přelijeme omáčkou. Každou porci ozdobíme kouskem kerblíku.