Krůtí maso se sardelkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Zázvor celý
  • 300 g Krůtí prsa
  • 200 g Olivy nakládané
  • 0.09 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 6793 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 212.3 mg
  • Draslík 1268 mg
  • Vláknina 9599.5 mg
  • Vitamín A 9599.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý zázvor oloupeme, z rozmarýnu otrháme jehličky. Sardelky necháme okapat a osušíme je. Vše nakrájíme na jemno.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme omyté maso, nakrájené na malé kousky. Přidáme pokrájené olivy bez pecek, zázvor, rozmarýn a sardelky.

  • 3

    Nakonec pokrm osolíme a opepříme, dosmažíme a ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je kuskus.

Komentáře k receptu