Vepřové plátky na hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jalovec
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 0.27 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 110.7 mg
  • Draslík 557 mg
  • Vláknina 1055.5 mg
  • Vitamín A 1055.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme a naklepeme. Maso potřeme směsí lžíce oleje a brandy, posypeme rozdrcenými jalovci, špetkou tymiánu, necháme přikryté v chladu do druhého dne.

  • 2

    Plátky masa necháme okapat, osolíme je a vložíme na zpěněnou cibuli. Krátce podusíme, podlijeme vínem, kečupem, dále dusíme na mírném ohni. Po chvíli přilijeme marinádu a trochu vody.

  • 3

    Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s hořčicí.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu