Hovězí pečeně Yankee
Suroviny
- 1000 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Nové koření celé
- 0.5 ks Skořice celá
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 šálek Džus jablečný
- 1 šálek Brusinky
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 150.8 mg
- Draslík 113.1 mg
- Vláknina 11306.2 mg
- Vitamín A 11306.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku nasypeme brusinky, přidáme cukr, jablečný džus a uvedeme do varu. Vaříme zvolna asi 10 minut doměkka.
-
2
Muškátový oříšek smícháme s moukou a směs vetřeme do omytého masa. V kastrole opečeme maso po všech stranách na sádle, přelijeme připravenými brusinkami, přidáme skořici, nové koření a sůl. Vaříme pod pokličkou doměkka nejméně 2 hodiny.
-
3
Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme přelité šťávou.