Hovězí pečeně Yankee

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Nové koření celé
  • 0.5 ks Skořice celá
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 šálek Džus jablečný
  • 1 šálek Brusinky
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 150.8 mg
  • Draslík 113.1 mg
  • Vláknina 11306.2 mg
  • Vitamín A 11306.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku nasypeme brusinky, přidáme cukr, jablečný džus a uvedeme do varu. Vaříme zvolna asi 10 minut doměkka.

  • 2

    Muškátový oříšek smícháme s moukou a směs vetřeme do omytého masa. V kastrole opečeme maso po všech stranách na sádle, přelijeme připravenými brusinkami, přidáme skořici, nové koření a sůl. Vaříme pod pokličkou doměkka nejméně 2 hodiny.

  • 3

    Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme přelité šťávou.

Komentáře k receptu