Jablkové čatní s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 1500 g Jablka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 šálek Rybíz červený
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 374.2 mg
  • Vláknina 10059 mg
  • Vitamín A 10059 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná, jádřinců zbavená jablka, očištěné papriky a oloupané cibule jemně nakrájíme nebo umeleme.

  • 2

    Přidáme rozinky, sůl, ocet, cukr, zázvor a trochu rybízu (nebo malin). Dusíme do zhoustnutí.

  • 3

    Ještě horké čatní nalijeme do čistých sklenic, které zavíčkujeme.

  • 4

    Podáváme k masům.

Komentáře k receptu