Kuře na karí s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 42 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 193.6 mg
- Draslík 746.1 mg
- Vláknina 7008.3 mg
- Vitamín A 7008.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře naporcujeme, osolíme a po všech stranách okořeníme karí. Maso vložíme na rozehřátý olej, pod pokličkou dusíme. Po chvíli přilijeme trochu vody a dusíme dále. Když je maso téměř měkké, dopékáme bez pokličky.
-
2
Očištěné fazolky vsypeme do vařící osolené vody, vaříme je 10 minut a scedíme. Fazolky dáme na rozehřáté máslo, přidáme prolisovaný česnek, pepř, trochu vývaru z fazolek, dusíme ještě 10 minut do měkka.
-
3
Při podávání obložíme porce kuřete fazolkami. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.