Jarní kopřivová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 292.8 mg
- Draslík 233.3 mg
- Vláknina 8719.5 mg
- Vitamín A 8719.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
250 g čerstvých kopřiv spaříme, scedíme a na jemno nasekáme.
-
2
Z másla, oleje a 3 lžic mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1/8 l mléka, povaříme 3 minuty a odstavíme. Do vzniklého bešamelu zamícháme postupně tři žloutky, sůl, po částech nasekané kopřivy a sníh ušlehaný ze zbylých bílků.
-
3
Na plech položíme pečicí papír, rozetřeme na něj směs a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.
-
4
Upečené těsto překlopíme na pomaštěný papír, potřeme rajčatovým protlakem a pomocí papíru zavineme roládu.
-
5
Roládu podáváme teplou s bramborovou kaší.