Filé po bostonsku
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 4 ks Filé z aljašské tresky
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.063333 šálek Máslo čerstvé
- 0.75 šálek Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 2 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 27.5 mg
- Vláknina 769.8 mg
- Vitamín A 769.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem. Filé grilujeme na roštu asi 6 minut.
-
2
Do zbylého másla vmícháme strouhanku, hořčici, worcester, tabasco, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.
-
3
Směsí potřeme povrch filé, zlehka přimáčkneme a pečeme asi 8 minut při vyšší teplotě.
-
4
Pokrm podáváme horký. Vhodnou přílohou je bramborový salát.