Jehněčí kýta v pergamenu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jehněčí kýta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 111.4 mg
  • Vláknina 2409.9 mg
  • Vitamín A 2409.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu vykostíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce, osolíme, okořeníme a přilijeme rozpuštěné máslo smíchané s citronovou šťávou. Promícháme a necháme 1 hodinu uležet.

  • 2

    Pergamenový papír nakrájíme na čtverce a do každého zabalíme asi 6 kousků masa. Roličky vložíme na pekáč a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Podáváme v pergamenovém papíru a jako přílohu zvolíme smažené brambory.

Komentáře k receptu