Rýže s čočkou a jogurtem
Suroviny
- 100 g Cibule perlová
- 100 g Rýže neloupaná (Natural)
- 60 g Máslo čerstvé
- 50 g Čočka jedlá
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Ocet malinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 16 g
- Sodík 648 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 21.1 mg
- Draslík 413.6 mg
- Vláknina 13133.8 mg
- Vitamín A 13133.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži a čočku vaříme v zeleninovém vývaru cca 20minut. Poté přidáme sůl, pepř a dochutíme mletým koriandrem a zázvorem.
-
2
Ve woku rozehřejeme máslo s troškou pepře. Perlovou cibuli necháme okapat, vložíme do másla a za stálého míchání opékáme zhruba 5minut.
-
3
Rýži s čočkou zcedíme, necháme okapat a přidáme k cibuli. Ochutíme římským kmínem a mletým hřebíčkem. Přimícháme ocet a při mírné teplotě opékáme ještě 3-5minut. Na závěr opatrně přimícháme jogurt a ihned podáváme.