Rýže s čočkou a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule perlová
  • 100 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Čočka jedlá
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Ocet malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 21.1 mg
  • Draslík 413.6 mg
  • Vláknina 13133.8 mg
  • Vitamín A 13133.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži a čočku vaříme v zeleninovém vývaru cca 20minut. Poté přidáme sůl, pepř a dochutíme mletým koriandrem a zázvorem.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme máslo s troškou pepře. Perlovou cibuli necháme okapat, vložíme do másla a za stálého míchání opékáme zhruba 5minut.

  • 3

    Rýži s čočkou zcedíme, necháme okapat a přidáme k cibuli. Ochutíme římským kmínem a mletým hřebíčkem. Přimícháme ocet a při mírné teplotě opékáme ještě 3-5minut. Na závěr opatrně přimícháme jogurt a ihned podáváme.

Komentáře k receptu