Jemné sýrové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mandle mleté
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 136.1 mg
  • Draslík 53.7 mg
  • Vláknina 2397 mg
  • Vitamín A 2397 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosijeme mouku, přidáme nastrouhaný sýr, změklé máslo nakrájené na kousky, mleté mandle (nebo ořechy), sůl a pepř. Zaděláme těsto jedním vejcem a vodou, dobře zpracujeme. Dáme na 30 minut do chladu odpočinout.

  • 2

    Těsto na pomoučeném vále vyválíme, rádýlkem rozdělíme na čtverce a vypichujeme různé tvary sušenek.

  • 3

    Druhé vejce rozšleháme s trochou mléka, každou sušenku jím potřeme, posypeme solí, plátky mandlí a poprášíme paprikou.

  • 4

    Sušenky pečeme na vymaštěném plechu v předehřáté troubě do zlatova.

  • 5

    Podáváme k čaji nebo vínu.

Komentáře k receptu