Brambory plněné kuřecím masem a játry
Suroviny
- 100 g Játra kuřecí
- 200 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 8 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Muškátový květ
- 0.25 l Vývar drůbeží
- 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 0.17 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 7 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 183.6 mg
- Draslík 1048.4 mg
- Vláknina 9584.8 mg
- Vitamín A 9584.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme je a necháme chladnout.
-
2
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěná, pokrájená játra a osmahneme. Potome je spolu s omytým masem umeleme, přidáme sůl, koření, vejce a vše promícháme. Zahustíme trochou strouhanky.
-
3
Brambory seřízneme, vydlabeme, naplníme nádivkou a vložíme do zapékací mísy. Podlijeme vývarem, pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut.
-
4
Do šťávy přilijeme smetanu a přisypeme nasekané natě.
-
5
Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.